Search
  • El Georgieva

Реформър Пилатес за деца, подрастващи, активно спортуващи и професионални спортисти.

Пилатес за деца, подрастващи, активно спортуващи и професионални спортисти.

Защо е толкова полезен пилатеса?

Този тип тренировка е по-нетипична за подрастващите. Същевременно навлиза все повече сред професионалните спортисти, заради подобряване на физическата и психическа форма на атлета. С годините обаче, все повече внимание започват да и обръщат, треньорите на детско юношески школи, което е много радостна новина.

Наблюдава се подобряване на интелектуалното, емоционалното и социалното развитие на спортистите в подрастваща и тийнеджърска възраст.

Едни от предимствата на този тип тренировка както за деца, така и за подрастващи е, че подобрява превенцията от евентуални контузии, подобрява пространствената ориентация, спомага за укрепване на организма и гъвкавостта, повишава плавността на движения, регулира дишането и го подобрява, за да се използва пълния капацитет на дробовете, укрепва контрола над ума и съзнанието, в движение и покой.


Метода пилатес е безопасен и е полезен не само за деца, а за вече изградени спортисти на всякаква възраст и с различни възможности.

Може, да бъде насочено към спецификата на всеки спорт, чисто като подобряване на техниката в дадения спорт или превантивно действие, както и за подобряване на дисбалансите в тялото. При професионалния спорт, те присъстват почти на 100%.

Пилатес упражненията и най-вече комплексите, които обхващат координацията събуждат сетивата на всички нива и тялото и ума започват да работят в синхрон.

Едно от най-важните неща при подрастващите, е да има и забавна част, в тренировъчните процеси.

Забалението, е ключа към успеха във всяко начинание.

Обучението в пилатес е непрекъснато, винаги има нещо ново и различно, което човек научава с всяка среща с машината реформър и метода пилатес.

Обучението развива потенциала.

Рехабилитацията на тялото е сама по себе си изключително важна, не само за спортистите, тя присъства във всяко едно движение.

Рехабилитацията дава правилна стойка на тялото и повишава гъвкавостта му.

Опорно-двигателната система, е важна във всички възрасти, с реформър тя се развива, поддържа и подобрява.

Работата, с млади спортисти има за основна цел тяхното опорно-двигателно превъзпитание.

Правилната стойка и правилното изпълнение на упражненията предотвратяват бъдещи контузии.

Днес всички деца, включително и тези, които спортуват преди или след училище, прекарват много часове в седнало положение, учене, писане, гледане на телевизия, пред компютъра или с телефона в ръка, тежките раници..

Гръбначният им стълб е подложен на постоянен натиск по този начин цялото тяло страда от неправилната стойка.

Ако не се работи за малките мускули, които отговарят за изправената стойка в ежедневието, идват по-сериозни заболявания, масово децата в днешно време страдат от всякакви видове гръбначни изменения.

Пилатес подобрява силата, в професионалния спорт, не трябва да има изоставащи мускули.

На психологическо ниво, пилатес тренировките спомагат за това тялото, да бъде непрекъснато в състояние на релакс.

В същото време успява да съсредоточи вниманието на трениращите към периоди на по-големи усилия( важни мачове и състезания в сезона, изпити и тестове в училище )

Което допринася за по-добро представяне както в академичните, така и в спортните занимания.

По-този начин пилатес увеличава самочувствието, намалява усещането за тревожност, подобрява настроението и непостижимите преди това цели, изглеждат досегаеми след тренировка.

Пилатес, може да предотврати затлъстяването при децата, защото програмата насърчава добрите хранителни навици, културата на превенция и грижа за здравето през целия живот.

Тук вниманието е насочено към всички, не само към подрастващите спортисти.

Пилатес е полезен не само за спортисти, а и за хора, които никога не са спортуували и се притеснават от масовите зали. Без значение е възрастта, когато има желание се намира и начин, пилатес подобрява състоянието както физическото така и психическото при всички възрасти.

Относно ползите за активния спортист, те са много.

Като една от най-значителните е конкретната индивидуална насоченост.

Всеки спорт има специфика, техника, елементи и детайли, върху които работата, с пилатес реформър машината могат да се работят, развиват, подобряват и затвърждават.

Както изолирано, така и в комбинация от важни за човека движения насочени за неговия спорт.

Много от атлетите на високо ниво използват метода от години, ще ви покажем част от тях в тази статия :)108 views0 comments

Recent Posts

See All

С какво Ви е трудно или не знате как да се справите? От какво се страхувате? Какво Ви тревожи? Посочете тема за която искате да научите повече.